Nadat de firma Hompert-Renes b.v. in december 2015 de opdracht heeft gekregen van de gemeente Rotterdam om de plafonds van de Maastunnel te renoveren hebben wij deze werkzaamheden in 3 maanden tijd voltooid, tijdens de uitvoer van deze werkzaamheden werden wij benaderd door Mobilis voor het verwijderen van de betonnen ondervloer. Na diverse oriënterende gesprekken hebben wij de opdracht verkregen om de ondervloeren van de tunnel te slopen d.m.v. Hydrodemolition.

In 2017 hebben wij de Westbuis waar wij 3392 m2 vloeroppervlak  en in 2018 de Oostbuis 3439 m2  uitgevoerd in een gemiddelde dikte van 13 cm hebben gesloopt.  Hierbij kwam 2213 Ton beton vrij.

Om deze klus te klaren hebben onze werknemers het uiterste gegeven om in ploegendiensten 12 weken lang 24 uur per dag zich in te zetten om deze werkzaamheden te klaren.

Hompert-Renes b.v. heeft zich al meer dan 25 Jaar gespecialiseerd in het verwijderen van beton
d.m.v. Hydrodemolition, Hydrodemolition is het breken van beton met gebruik van water onder hoge druk. Door deze techniek word de beton verwijdert met behoud van de stalen wapening en word de perfecte ondergrond gecreëerd voor hechting van de nieuw aan te brengen herstel laag.
Voordeel van deze techniek is perfecte ondergrond voor hechting, geen aantasting van wapeningstaal, geen microscheuren door trillingen, geen stof en minder geluidsoverlast.