De specialist in hydrodemolition

Wanneer u op zoek bent naar een specialist in hydrodemolition, kunt u terecht bij Hompert-Renes B.V.! Deze techniek voor de betonsloop maakt gebruik van hogedrukwaterstralen voor het slopen, en is de laatste jaren zeer effectief gebleken. Deze techniek wordt dan ook op steeds meer plaatsen gebruikt. Wilt u meer weten over hydrodemolition, of zelf een hydrodemolition robot inzetten voor uw project? Lees dan verder, of neem direct contact op met Hompert-Renes.

Wat is hydrodemolition?

Hydrodemolition, ook wel aquademolition, waterslopen of waterjetting genoemd, is een techniek die gebruikt wordt om beton effectief en zeer gericht te behandelen. Krachtige waterstralen verwijderen het beton, zonder dat schade aan de rest van de constructie wordt toegebracht. Uitsluitend het beton dat u weg wilt hebben, wordt verwijderd. Traditionele technieken voor beton verwijderen zorgen voor veel geluidsoverlast, kunnen het beton en wapeningsstaal beschadigen. Bovendien kunnen de trillingen zorgen voor scheurtjes die de complete betonconstructie onder druk zetten. Ook kan het gebruik van een drilboor zorgen voor verwondingen. Met hydrodemolition is dit allemaal niet aan de orde.

Nauwkeurige betonsloop

Hydrodemolition gebeurt met een computergestuurde robot. Deze stuurt een 550 PK hogedrukpomp met een opbrengst van 280 liter water per minuut en een maximale druk van 1000 bar aan. Met de hogedrukwaterstralen kan beton gesloopt worden. Omdat het zeer gecontroleerd gebeurt, veroorzaakt dit zogenaamde waterjetting geen schade aan de omgevingsconstructie of het betonstaal. De techniek van hydrodemolition werd voor het eerst toegepast in de jaren 1970 in Europa, maar tegenwoordig is waterslopen een techniek die over de hele wereld gebruikt wordt. Wanneer u een professionele aquacutter wilt gebruiken voor het slopen van beton met hogedrukwaterstralen, neemt u contact op met Hompert-Renes.

De nadelen van traditioneel slopen

Er zijn heel veel redenen aan te voeren om te kiezen voor het slopen van beton. Zo kan het zijn originele waarde verliezen door invloeden van buitenaf, zoals het milieu of werkbelasting. Vaak worden voor de sloop van beton machines, zoals drilboren, gebruikt die voor veel overlast zorgen. Bovendien beschadigen boren de wapening, omdat ze zorgen voor haarscheurtjes in het beton. De gezonde delen van het beton raken zo ook beschadigd. Bovendien zorgen de trillingen ervoor dat de wapening en het beton op de plaats van de trillingen loskomen. In plaats van de ‘traditionele sloop’, wordt tegenwoordig steeds vaker gebruik gemaakt van waterstralen om te slopen. Dit is een veel nauwkeuriger werkwijze die waarmee de rest van het beton niet beschadigd wordt. Wij raden u dan ook zeker aan om voor uw project gebruik te maken van een aquacutter!

Voorkom hand-armvibratiesyndroom

Mensen die regelmatig werken met drilboren, krijgen vaak te maken met hand-armvibratiesyndroom (HAVS). Dit is een aandoening die wordt veroorzaakt door het werken met trillende instrumenten of machines. Personen met deze aandoening kunnen veel last krijgen van pijnklachten, komen thuis te zitten, en ze kunnen zelfs een handicap ontwikkelen door beschadiging van de bloedsomloop. Bij het gebruik van hydrodemolition is het HAVS verleden tijd.

Hoe waterjetting zorgt voor een betere hechting

Door gebruik te maken van aquademolition, zorgt u voor een beter hechtingsoppervlak dan wanneer u drilboren zou gebruiken. Met drilboren wordt namelijk een glad oppervlak gecreëerd. De hogedrukwaterstralen die wij gebruiken, zorgen voor een onregelmatig oppervlak. Hieraan kunnen nieuwe materialen zich veel beter hechten. Waterjetting is dus uitermate geschikt wanneer u een nieuwe laag beton of coating aan wilt brengen.

De voordelen van hydrodemolition op een rij

Kiest u voor hydrodemolition voor uw project, dan kiest u voor de volgende voordelen:

  • Het ruwe, onregelmatige oppervlak profiel zorgt voor een uitstekende mechanische hechting voor alle soorten reparatie materiaal, en bevat meer oppervlakte per vierkante meter dan enig ander type van concrete verwijdering processen.
  • Verwondingen die veroorzaakt werden door het mechanisch verwijderen van beton, zoals HAVS, zijn verleden tijd wanneer u gebruik maakt van waterjetting.
  • Aggregaten breken, splijten of beschadigen niet.
  • Geen trillingen naar de omliggende structuur.
  • Aquademolition zorgt voor veel minder geluidsoverlast dan het gebruik van een drilboor.
  • Versterking (betonstaal) en andere ingesloten metalen onderdelen blijven onbeschadigd.
  • Betonslopen met een aquacutter gaat veel sneller, zorgt voor minder stof en de eventueel aanwezige chloriden worden meteen uitgewassen door de waterstralen.

Hydrodemolition toepassen bij uw project

Heeft u een project waarbij u beton moet slopen? Doe dit dan secuur, snel en veilig met hydrodemolition! In meer dan 40 jaar deden wij bij Hompert-Renes veel ervaring op met aquademolition en andere technieken op het gebied van onder andere betonrenovatie, beton- en staalconservering, gevelreiniging en meer! Ook voor uw project gaan wij graag aan de slag met het nauwkeurig en effectief verwijderen van beton door middel van waterjetting Wilt u onze specialisten inschakelen voor het behandelen van beton door middel van aquademolition? Neem dan contact met ons op!

Schakel Hompert-Renes in!

Contact opnemen met Hompert-Renes is eenvoudig. Vul hier op de site het contactformulier in, en wij benaderen u zo snel mogelijk. U kunt ons ook direct bereiken door te bellen naar 030-6063764 of 06-22196982 of door een mail te sturen naar info@hompert-renes.nl. Hompert-Renes B.V. gaat ook voor uw project aan de slag met hydrodemolition!